Wedstrijdje spelen met drie Rode Duivels? Schrijf je dan vliegensvlug in!
Rode Duivels starten met ambitieus project

Wedstrijdje spelen met drie Rode Duivels? Schrijf je dan vliegensvlug in!

09-05-2015 12:45

Ben je tussen acht en zestien jaar en droom je elke nacht van voetballen met de Rode Duivels? Het hoeft vanaf deze zomer niet meer bij dromen te blijven, want drie Rode Duivels steken de handen uit de mouwen om een voetbalkamp op te zetten. Je hoeft geen wereldvoetballer te zijn, iedereen is welkom.

Concreet gaat het over Dries Mertens, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé. Vanwaar dit project? "We zaten in Brazilië samen te praten over onze jeugdjaren", aldus Vertonghen in Het Nieuwsblad. "Bleek dat we allemaal veel hadden opgestoken van voetbalkampen. Iedereen had er positieve herinneringen aan, maar we weten dat er in België nog veel plaats is voor verbetering".

De Duivels willen in samenwerking met een partner hun voetbalvisie doordrukken in die kampen. "We baseren ons op mijn jeugdtrainer Michel Bruyninckx", aldus Mertens. "Het gaat dan om CogiTraining, dat betekent dat het brein net zo belangrijk is als de voeten. De kinderen krijgen ook allemaal een Senseball, een bal aan een touwtje om te oefenen. Daar heb ik zelf mijn tweevoetigheid aan te danken".

Voor de duidelijkheid: het zijn niet gewoon andermans kampen waar de Duivels hun naam aan verkopen, het drietal wil werkelijk betrokken worden. "De kampen zijn in juli, omdat we dan zelf kunnen afkomen. We nemen ook videoboodschappen op om de kinderen elke dag te begroeten. Voorlopig zijn er vier kampen, maar op termijn willen we er tien in België en misschien zelfs in het buitenland", aldus Vertonghen.

Jongen of meisje, supertalent of beginneling, iedereen is welkom op het kamp. Dembélé heeft één grote droom. "Ik hoop dat een Rode Duivel over tien jaar zegt: ik heb veel opgestoken van de kampen van Jan, Dries en Moussa". Meer info is hier te vinden.