Ploegmaat heeft een goede reden waarom Lukaku veel moet scoren voor Everton
Baines gunt zijn ploegmaat veel doelpunten bij Everton

Ploegmaat heeft een goede reden waarom Lukaku veel moet scoren voor Everton

08-05-2015 19:06

De doelpuntenteller van Romelu Lukaku staat dit seizoen op al op 19 doelpunten. De Belgische international is dus erg goed op dreef bij Everton. Lukaku heeft Everton een slordige 35 miljoen gekost. Een reden te meer om het hoge bedrag om te zetten in doelpunten.

Dat de hoge transfersom moet renderen, weet ook Leighton Baines. De ploegmaat van Lukaku realiseert zich het belang van het aantal doelpunten. "Voor een jonge spits die de club 35 miljoen euro heeft gekost, is het belangrijk dat die zo veel mogelijk scoort. Penalty’s dikken je totaal aantal goals aan. Hoe meer goals er op de spits zijn teller staan, hoe groter het vertrouwen."

De Engelsman nam tot voor kort alle penalty's bij Everton, maar nu legt Lukaku de bal op de stip. Daar heeft Baines geen moeite mee. "Ik doe daar niet moeilijk om. Een spits kan extra goals maken door het nemen van strafschoppen. Daarom besloot ik die taak door te geven aan Romelu. Hij heeft ze meer nodig dan ik. Ik heb er ondertussen meer dan genoeg getrapt. Spitsen leven van doelpunten en kijken naar hun statistieken. Wanneer de statistieken goed zijn, zijn ze mentaal ook in orde. Op die manier levert ons dat extra doelpunten op", vertelt Baines in Sportwereld.