Mooie transfer in Westerlo: ex-speler Standard en Genk tekent voor twee jaar
Vooral coach heeft hem over de streep getrokken

Mooie transfer in Westerlo: ex-speler Standard en Genk tekent voor twee jaar

08-05-2015 07:34

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar nu staat het ook officiëel op de website: Westerlo (en dan vooral coach Harm Van Veldhoven) heeft doelman Kristof Van Hout kunnen strikken. De boomlange doelman was einde contract bij het Indiase Delhi Dynamos en tekent voor twee seizoenen.

De carrière van Van Hout was tot dusver een onverhoopt succes. De doelman was actief bij tweedeklasser KV Kortrijk toen hij in de bekermatch tegen Standard een penaltyheld werd. Reden genoeg voor Standard om hem binnen te halen, maar hij raakte er nooit verder dan tweede doelman. Na een terugkeer bij Kortrijk kreeg hij weer de kans bij een topclub, deze keer bij Racing Genk. Opnieuw kon hij geen plaats als eerste doelman veroveren, maar op zijn CV valt in ieder geval niets aan te merken. Delhi Dynamos is een minder tot de verbeelding sprekende club, maar hij mocht er wel trainen met Alessandro Del Piero: het wordt dus een kleine aanpassing voor de doelman.

Van Hout ziet bij Westerlo een oude bekende terug: coach Harm Van Veldhoven werkte in India al met hem samen en heeft aangestuurd op zijn komst. Huidige doelman Koen Van Langendonck ziet de bui mogelijk al hangen.