Aandeelhouder is geen fan van het loonbriefje Belgische superster
De sponsor van De Bruyne krijgt kritiek van een aandeelhouder

Aandeelhouder is geen fan van het loonbriefje Belgische superster

04-05-2015 16:15

De Bundesliga krijgt maar niet genoeg van Kevin De Bruyne. De Belgische international is de draaischijf van Wolfsburg en de fans dragen De Bruyne op handen. Toch smult niet iedereen van de prestaties van de Rode Duivel. Een aandeelhouder van Volkswagen laat zich uit over het geldplaatje.

Voor alle duidelijkheid, niet alleen De Bruyne krijgt de wind van voren van deze aandeelhouder. Meer nog, deze onbekende persoon richt zich vooral op hoofdsponsor Volkswagen. De Duitse autofabrikant geeft jaarlijks een deel van zijn budgetten aan Wolfsburg en FC Ingolstadt. Een veel te groot deel, vindt die aandeelhouder en hij schreef een klachtbrief aan de directie van Volkswagen. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De aandeelhouder zegt dat De Bruyne en collega André Schürrle te veel kosten. "Alleen al de spelers André Schürrle en Kevin De Bruyne kosten ver boven 50 miljoen euro", mijmert deze persoon. Hij wil dat het divident van Volkswagen met tien cent verhoogd wordt ter compensatie. Dinsdag vindt er een aandeelhoudersvergadering plaats. De kans dat de zaak De Bruyne een probleem gaat vormen, lijkt nihil. Het bestuur van Volkswagen heeft immers al laten weten dat ze het voorstel ongegrond vinden.