Voormalige coach van Club Brugge bijt opnieuw in het Egyptische zand
Garrido mag opkrassen bij Al Ahly

Voormalige coach van Club Brugge bijt opnieuw in het Egyptische zand

04-05-2015 14:49

Het is over en uit voor Juan Carlos Garrido bij Al Ahly. De Spaanse coach wordt door de Egyptische club de laan uitgestuurd. Dat bevestigde Al Ahly op hun clubwebsite. Garrido was er sinds 2014 aan de slag, maar de recentelijke slechte resultaten werden hem fataal.

De vroege uitschakeling in de CAF Champions League, het kampioenenbal van de Afrikaanse clubteams, was de genadeslag voor Garrido. De Spaanse coach zag zaterdag zijn team krasselen tegen Moghreb Tétouan. Uiteindelijk ging Al Ahly kopje onder na een penaltyreeks. De job van Garrido stond al langer op de helling. Eerder deze maand kreeg de Spanjaard kritiek na een nipte overwinning tegen Damanhour, een andere club uit de Egyptische competitie. 

Veel armer zal de voormalige coach van Club Brugge er alvast niet op worden. Al Ahly moet een opstapvergoeding betalen van 416.000 euro. Zijn contract liep nog veertien maanden. De Egyptische club onderhandelt nu met Garrido om het bedrag te verminderen. Ondanks de kritiek wist de ex-coach van Villareal de Egyptische Super Cup en de CAF Confederations Cup te winnen, maar de fans waren niet overtuigd van de Spanjaard.