'Real Madrid begint te twijfelen en vraagt Manchester United extra tijd'
Spaanse grootmacht denkt aan definitieve transfer Chicharito

'Real Madrid begint te twijfelen en vraagt Manchester United extra tijd'

01-05-2015 09:34

Javier Hernandez, bekend onder de voetbalnaam Chicharito, mag hopen op een langer verblijf bij Real Madrid. De club had een optie tot koop afgedwongen bij de huurovereenkomst met Manchester United. Real Madrid heeft de tot 30 april lopende optie niet gelicht, de club heeft echter wel een verzoek ingediend bij de Engelse club. Men wil langer de tijd om na te denken over een transfer.

Chicharito maakt de laatste weken indruk in het shirt van Real Madrid. Met zijn winnende doelpunt in de kwartfinale van de Champions League, tegen stadsgenoot Atlético Madrid, als voorlopig hoogtepunt. Door zijn prestaties van de laatste tijd is Real Madrid gaan twijfelen over zijn toekomst. De Koninklijke wil de Mexicaan mogelijk definitief overnemen van Manchester United.

Toen de spits op huurbasis overkwam maakten Real Madrid en Manchester United de afspraak dat de Spaanse grootmacht Chicharito voor 22,5 miljoen euro definitief over zou kunnen nemen. Die optie moest men dan wel uiterlijk 30 april lichten. Dat heeft Real niet gedaan. De club heeft wel een verzoek ingediend bij de club van trainer Louis van Gaal, men wil de oorspronkelijke deal 'verlengen'.

Het is niet bekend of Manchester United open staat voor een verlenging van de optie tot koop. Mocht dat niet het geval zijn, kunnen de twee Europese topclubs altijd nog met elkaar in onderhandeling over een transfersom. Nu was de afspraak dat de voorhoedespeler 25 miljoen euro zou kosten, de 2,5 miljoen euro die Real overmaakt voor het huren van Chicharito zouden echter van het totale bedrag afgehaald worden.