Cercle in diepe rouw: Het noodlot kan toeslaan, maar je mag er niet bij stilstaan

Cercle in diepe rouw: "Het noodlot kan toeslaan, maar je mag er niet bij stilstaan"

Gepubliceerd: donderdag 30 april 2015 om 21:36do 30-04-2015 om 21:36

Tussen 2010 en 2012 speelde Gregory Mertens bij Cercle Brugge. De Vereniging zorgde voor een springplank in de carrière van de overleden speler van Sporting Lokeren. Eén van zijn teammaats, Hans Cornelis, herinnert zich Mertens als een positieve, goedlachse jongen. 

Corneelis kon zich goed vinden met Mertens. Hij maakte indruk op de Bruggeling. "Gregory was een zeer opgewekte gast: altijd lachen en grappen. Dan acht je het niet mogelijk dat hem zoiets overkomt. Ik heb er de voorbije dagen veel aan gedacht. Onze situatie bij Cercle is al minder en dan komt dat er nog eens bij. Dan voel je dat aan je lichaam. Je neemt het mee op training. Ik zie het ook bij mijn ploegmaats: veel jongens hadden hem maandag nog gehoord. Zoiets tekent mensen", vertelt een aangeslagen Cornelis aan Sporza.

Mertens overleed na een hartinfarct opgelopen tijdens de beloftenwedstrijd tegen KRC Genk. Nochtans was er nooit eerder sprake van hartklachten. "Neen, we worden voldoende getest voor en tijdens het seizoen. Bij Gregory was alles in orde, maar je ziet dat dat geen referentie is. Het noodlot kan toeslaan, maar je mag er niet bij stilstaan. Anders geniet je er niet meer van."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws