Ex-coach reageert geëmotioneerd: Gregory kon je inspireren
Peeters was de ex-coach van Mertens

Ex-coach reageert geëmotioneerd: "Gregory kon je inspireren"

30-04-2015 21:26

De voetbalwereld rouwt om het verlies van Gregory Mertens. De jonge verdediger van Sporting Lokeren liet donderdag het leven. Mertens timmerde aan de weg naar de top, maar helaas sloeg het noodlot toe. Zijn coach bij Cercle Brugge reageert geëmotioneerd op het nieuws.

Tussen 2010 en 2012 nam Bob Peeters de beloftevolle verdediger onder zijn vleugels. De voormalige Belgische international werkte nauw samen met Mertens en voorzag een mooie carrière. "Ik had al snel gezien dat Gregory de kwaliteiten had die je in een centrale verdediger zoekt. Snel, groot en linksvoetig: zulke verdedigers zijn moeilijk te vinden. Hij had er een aanpassingsperiode nodig, maar in zijn tweede seizoen heeft hij alles gespeeld en was hij volgens mij een van de betere centrale verdedigers in België, zeker toen, als 21-jarige. Hij timmerde aan de weg naar boven. Alles moest nog beginnen voor hem. Het is onwezenlijk."

Maar Peeters onthoudt vooral de mens achter de voetballer. "Hij was altijd goedgezind en kon een groep binden. Je hoorde vanop een kilometer al dat hij aangekomen was op de club, want dan sloeg de sfeer helemaal om. Hij was een echte sfeermaker die van het leven genoot en die op en top voor zijn vak leefde. Als je slechtgezind was en hem zag, ging dat voorbij. Hij kon mensen inspireren om toch het beste van hun dag te maken. Als coach kon je ook maar twee minuten kwaad op hem zijn. Hij kon je zo aankijken dat je twee minuten later al spijt had", vertelt Peeters aan Sporza.