Er was maar één sanctie de juiste voor Proto tegen Kortrijk: de uitsluiting
Jeurissen over Proto

"Er was maar één sanctie de juiste voor Proto tegen Kortrijk: de uitsluiting"

27-04-2015 08:30

Silvio Proto ontsnapte zaterdagavond aan een rode kaart tegen KV Kortrijk na een wilde tackle op het been van Teddy Chevalier. Die kon de 2-1 wel binnentikken, maar kwam er niet ongeschonden vanaf. Proto moet mogelijk een schorsing vrezen.

Net voor rust ging Chevalier aan de haal op een diepe bal van Gertjan Demets en duwde die hij onder Proto. De spits van Kortrijk ontsnapte aan een zware blessure toen Proto hem torpedeerde met een gestrekt been. Hij krijgt nu mogelijk nog een extra schorsing, denkt Robert Jeurissen.

"Voor de ingreep van Proto was er maar één juiste sanctie: de uitsluiting", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "De intensiteit waarmee hij uitkwam, was buitensporig. Hij heeft veel geluk dat hij Chevalier niet vol raakt, anders had dit zware gevolgen kunnen hebben."

"Het feit dat de fase in een doelpunt resulteerde, leidde de focus natuurlijk wel af van de fout." Toch had Van de Velde volgens Jeurissen kunnen ingrijpen. "De voordeelregel werd goed toegepast, maar nadien had hij Proto nog altijd kunnen bestraffen. In dit geval met de rode kaart."