Opvallende transfer: keert ex-speler van Genk en Standard terug naar België?
Buitenlands avontuur duurde maar dertien wedstrijden

Opvallende transfer: keert ex-speler van Genk en Standard terug naar België?

22-04-2015 09:07

Hij speelde in België al onder andere bij Racing Genk en Standard, maar een vaste waarde kon hij er nooit worden. Een trapje lager dan maar: Westerlo heeft volgens Het Laatste Nieuws interesse in de boomlange Kristof Van Hout, die we voor het laatst zagen bij het Indiase Delhi Dynamos.

De meer dan twee meter grote Van Hout mocht in India samen spelen met superster Alessandro Del Piero, het wordt dus even aanpassen voor de doelman uit Lommel. De interesse van Westerlo voor Van Hout is natuurlijk helemaal niet toevallig. De huidige coach van de Kempenaars is Harm Van Veldhoven, die Van Hout ook al trainde bij Delhi Dynamos. Blijkbaar was hij toch heel tevreden over zijn doelman, maar wat dan met huidige keeper Koen Van Langendonck?

Van Hout maakte vooral furore als doelman van (toen nog) tweedeklasser KV Kortrijk in een bekerwedstrijd tegen Standard. Hij was de grote held in de strafschoppenserie en werd meteen binnengehaald door de Luikenaars. Helaas speelde hij daar maar zeven wedstrijden in twee seizoenen, maar hij versierde via opnieuw Kortrijk toch weer een mooie transfer naar Racing Genk. De nu 28-jarige doelman heeft dus al een mooi CV.