Streep door rekening van 'nieuwe club' Blondel: ex-Bruggeling verbrak akkoord
Ploeg stond heel dicht bij krabbel van Bruggeling

Streep door rekening van 'nieuwe club' Blondel: ex-Bruggeling verbrak akkoord

21-04-2015 15:32

Een tijdje geleden bracht we al het nieuws dat ex-Bruggeling Jonathan Blondel dan toch niet helemaal stopte met voetballen. Hij zou een akkoord hebben gesloten met vierdeprovincialer Ploegsteert, maar dezelfde ontkende Blondel al in alle talen. Nochtans blijkt dat gerucht volgens Het Laatste Nieuws helemaal niet uit te lucht gegrepen: er is wel degelijk gepraat.

De deal met Blondel leek in orde te gekomen, er wordt door Ploegsteert gewag gemaakt van een mondelinge overeenkomst. De kleine club kreeg echter geen tijd om de puntjes op de i te zetten, want even veel later meldde Blondel dat hij toch afzag van een seizoentje in provinciale. Dat zou niets te maken hebben met de blessures die hem al jaren achtervolgen, maar wel om "privéredenen". Over de aard van die redenen wenste Blondel niet verder in detail te gaan.

De nog altijd maar 31-jarige Blondel speelde in totaal meer dan 200 wedstrijden voor Club Brugge. De Henegouwer was een echte publiekslieveling, maar ook controversieel door zijn wilde tackles. Bij zijn afscheid van Club Brugge zei hij in de Waalse pers nog dat hij een ploeg wilde zoeken in derde of vierde klasse. Vierde provinciale is dan misschien wat te laag, of misschien is er toch meer aan de hand met de middenvelder.