Paars-wit icoon wil meer maturiteit zien: Deschacht laat die man nooit lopen
Clubicoon ergert zich dood aan tegengoals

Paars-wit icoon wil meer maturiteit zien: "Deschacht laat die man nooit lopen"

21-04-2015 15:11

Pär Zetterberg pakte maar liefst negen landstitels in zijn lange carrière, drie bij Olympiakos en zes bij Anderlecht. Hij kent dus het klappen van de zweep en weet hoe je kampioen moet worden. Hij vraagt zich af of de spelers die nu tussen de lijnen staan dat ook weten.

Zoals wel vaker dit seizoen speelde Anderlecht op Jan Breydel een sterke wedstrijd, maar daar koopt paars-wit niets mee. Bovendien ergert Zetterberg zich aan de wisselvalligheid van het elftal. "Er is geen gulden middenweg met Anderlecht, ofwel is het heel goed of wel is het lamentabel. Het is ploeg met talent, maar zonder maturiteit.", zegt hij aan Sudpresse.

Volgens Zetterberg zijn de gebreken van Anderlecht dus vooral te wijten aan een gebrek aan ervaring. De oplossing laat zich dan ook raden. "Er moeten meer dertigers op het plein staan bij Anderlecht, spelers die gewend zijn aan alle situaties. De huidige ploeg is zeer talentvol maar zeer jong, nu zien ze de keerzijde van de medaille. Je speelt voetbal niet alleen met de voeten, je moet ook slim zijn."

Nochtans was het uitgerekend ouderdomsdeken Olivier Deschacht die Obbi Oulare moest pakken op stilstaande fases. De 34-jarige verdediger was in geen velden of wegen te bekennen. "Deschacht is een op en top prof, ik geloof eerder dat ze hem vergeten zeggen zijn dat hij Oulare moest dekken. Deschacht laat zijn man nooit lopen."