Weergaloze Zebra kroont zich tot matchwinnaar: Het is waar dat ze van mij houden
Kebano scoorde twee belangrijke doelpunten voor Sporting Charleroi

Weergaloze Zebra kroont zich tot matchwinnaar: "Het is waar dat ze van mij houden"

12-04-2015 07:25

Neeskens Kebano heeft zaterdag een gooi gedaan naar de titel van beste speler van de speeldag. De Fransman tikte in zijn eentje AA Gent uit met een vroeg en een laat doelpunt. Daarmee hielp Kebano zijn team aan een historische zege. De eerste drie punten ooit in Play-Off 1 zijn een feit voor Sporting Charleroi.

Kebano kroonde zich zaterdagavond tot de held van de Zebra’s. "Ik weet niet of het een uitzonderlijke goal was, maar wel dat ie erg belangrijk is. Ik ben blij dat ik scoor want ik kreeg daarvoor ook enkele kansen", vertelt een opgeluchte Kebano voor de camera van RTBF.

De 23-jarige Fransman zag dat de Buffalo’s recht kropen na een zwakke eerste helft. "AA Gent bracht ons de tweede helft in moeilijkheden, maar daarvoor hebben wij voldoende kansen gehad. Dat onthoud ik vooral. Vandaag was het onze mentaliteit die het verschil maakte."

Sporting Charleroi behaalde zijn eerste driepunter ooit in Play-Off 1. Coach Felice Mazzu noemde deze zege historisch. Kebano dankt vooral zijn ploegmaats. "Aan de eerste goal ging een prachtige voorzet van Enes Saglik aan vooraf. Bij het tweede doelpunt devieerde Kalifa super de bal. Ik hoop dat het niet de laatste zege is voor Charleroi in Play-Off 1. We gaan proberen om nog ver te geraken. Alles is mogelijk in het voetbal. We bekijken het match per match."

Het Stade Pays du Charleroi scandeerde de naam van Kebano en is daarmee de publiekslieveling van het Waalse publiek. "Je moet het aan de fans vragen, maar het is wel waar dat ze van mij houden."