Manchester United weer helemaal terug: Dat was voor dit seizoen het doel
"Als we winnen, slaan we ook een behoorlijke slag op de ranglijst"

Manchester United weer helemaal terug: "Dat was voor dit seizoen het doel"

11-04-2015 12:19
7

Engeland en vooral Manchester kijkt reikhalzend uit naar de derby van Manchester, zondag tussen United en City. Louis van Gaal wil in het beladen treffen laten zien dat zijn ploeg nu terecht de beste van de stad is.

United klom vorige week over City heen en heeft nu één punt meer dan de rivaal uit eigen stad. Volgens Van Gaal dromen zijn spelers en de technische staf ervan om de blauwhemden een nieuwe klap uit te delen, vooral omdat het United een stuk dichter bij deelname aan de Champions League brengt.

"Elke speler droomt van de overwinning", zegt Van Gaal in aanloop naar het duel van zondag. "Ik heb er met mijn spelers en staf al veel over nagedacht hoe we City moeten verslaan. Als we winnen, slaan we ook een behoorlijke slag op de ranglijst."

"Als we winnen, is de derde plek haalbaar. En een maand geleden durfde niemand daar aan te denken, behalve ik natuurlijk. Een derde plek zou mooi zijn, omdat we ons dan direct plaatsen voor de Champions League. Bovendien doen we het dan beter dan vorig jaar en dat was voor dit seizoen het doel", aldus Van Gaal.