'Had ik bij Standard getekend, zou ik nooit meer in Charleroi durven terugkeren'
Mazzu over Standard

'Had ik bij Standard getekend, zou ik nooit meer in Charleroi durven terugkeren'

11-04-2015 08:52

Felice Mazzu is één van de belangrijke factoren in de wederopstanding van Charleroi. De Belgo-Italiaan loodste de Carolo's naar Play-Off 1 en zorgde voor een beter imago. Toch had het niet veel gescheeld of hij trainde een andere Waalse club.

"Ik heb al twee keer een aanbieding gehad van Standard. De voorbije winter ook nog. Ik had maar te tekenen. Maar ik heb het niet gedaan. Ik ben ­opgegroeid in Charleroi, mijn vader woont hier en dan zou ik Charleroi in de steek laten", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik zou hier nooit meer durven terugkomen. Mijn vader heeft zijn hele leven duizend euro per maand verdiend. En dan zou ik kiezen voor het geld? Ik heb gebroken met die manager die me naar Standard wou loodsen en ik ben gebleven."

"Sommigen zeggen dat ik in die affaire met Standard naïef ben geweest. En ze bedoelen dat als kritiek. Ik ­beschouw naïviteit als een pluspunt. Want het betekent dat ik naturel ben. Ik wíl naïef zijn. Je veux être un con. Laat me een idioot zijn. Misschien zal ik er in plaats van twee jaar tien jaar over doen om naar de top te gaan. Maar ik zal het wel op mijn manier hebben gedaan. En ik zal veel gelukkiger zijn."