Het verdict is gevallen, Antwerp FC kent haar toekomst
Antwerp FC krijgt geen nieuwe licentie en zakt naar derde klasse

Het verdict is gevallen, Antwerp FC kent haar toekomst

08-04-2015 16:38

Woensdag acht april 2015 is een zwarte dag geworden in de geschiedenis van Antwerp FC. De oudste club van het land heeft een negatief rapport gekregen in het licentiedossier. Antwerp FC heeft, samen met nog vier andere tweedeklasser, geen nieuwe licentie gekregen. Dat besliste de Licentiecommissie.

The Great Old kreeg een onvoldoende van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Daardoor mag Antwerp FC volgend seizoen niet meer aantreden in de Belgische Tweede Klasse. Dat is een streep onder de rekening van onder meer Patrick Decuyper, die alle mogelijke fondsen aan het werven is om Antwerp FC levende te houden.

De Licentiecommissie strooit met zijn beslissing nog wat extra zout in de wonde. Door het niet toekennen van de licentie zakken de Antwerpenaren zelfs naar derde klasse. Het is natuurlijk de vraag wie wil investeren in een noodlijdende derdeklasser. Antwerp FC heeft nog maar één hoop om een nieuwe licentie te verkrijgen. Zij kunnen zich richten tot het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. 

Verder kregen ook Eendracht Aalst, Seraing, Tubeke en White Star Brussels geen licentie. Eerder hoorden ook Racing Mechelen, Woluwe-Zaventem en Bergen dat hun toekomst niet in tweede klasse zou liggen.