Als Liverpool haar seizoen nog wil redden moet het winnen tegen Blackburn Rovers
Liverpool neemt het woensdagavond op tegen Blackburn in de kwartfinale van de FA Cup

Als Liverpool haar seizoen nog wil redden moet het winnen tegen Blackburn Rovers

08-04-2015 13:24

Het gaat niet goed met de club van Simon Mignolet. Liverpool was na de winter aan een opmars begonnen en leek volledig terug te komen tot de top vier. Net voor The Reds hun aansluiting vonden verloren ze twee belangrijke matchen en zijn ze teruggevallen tot op zeven punten van de nummer vier. Dat meldt Sporza.

Het Champions League-ticket lijkt ineens heel ver weg te zijn voor Liverpool. De enige manier om het seizoen toch nog te redden is door de FA Cup te winnen. Liverpool neemt het woensdagavond op tegen tweedeklasser Blackburn Rover in de kwartfinale. De match is de replay, aangezien ze vorige keer niet verder dan een gelijkspel raakten.

"Voor het eerst sinds 2006 de FA Cup winnen, zou mooi zijn en het zou ons seizoen helemaal redden", zegt middenvelder Philippe Coutinho.

Volgens coach Brendan Rodgers is het aanvallend vermogen het grootste probleem. "Vorig seizoen scoorden we 101 goals in de Premier League, terwijl we nu nog maar aan 45 doelpunten zitten. Ons scorend vermogen moet dringend omhoog."

Makkelijk wordt het zeker niet voor Mignolet en Co, want ondermeer Steven Gerrard, Martin Skrtel en Emre Can zijn geschorst. Als Liverpool door kan stoten, dan zullen ze in de halve finale uitkomen tegen het Aston Villa van Benteke.