'Barça rekent op vertrek Xavi en richt zich op miljoenenaankoop van Van Gaal'
"Tijdens de rust heb ik hem gekust"

'Barça rekent op vertrek Xavi en richt zich op miljoenenaankoop van Van Gaal'

08-04-2015 12:45
1

FC Barcelona dreigt Xavi kwijt te raken aan het Qatarese Al Sadd. Maar de Catalanen zien zijn opvolger prima uit de verf komen in de Engelse Premier League: Ander Herrera.

De 25-jarige Spanjaard is bij Manchester United bezig aan zijn eerste seizoen onder trainer Louis van Gaal. Het begin verliep moeizaam, maar inmiddels weet hij wat er van hem verwacht wordt. Afgelopen weekeinde nam de middenvelder United bij de hand door twee treffers te maken in het met 3-1 gewonnen duel met Aston Villa. Van Gaal geniet met volle teugen van zijn pupil. "Tijdens de rust heb ik hem gekust, want voor het eerst in zijn leven controleerde hij de bal eerst voordat hij schoot", zei de oefenmeester tegen MUTV.

Afgelopen zomer kwam Herrera voor zo'n veertig miljoen euro over van Athletic Bilbao en tot dusver maakte hij negentien keer zijn opwachting namens United. Mundo Deportivo meldt echter dat FC Barcelona geen haast heeft om hem in te lijven. Vanwege het opgelegde transferverbod is een transfer van Herrera sowieso nog toekomstmuziek, maar uit dit bericht blijkt dat Barcelona zich al wel degelijk aan het oriënteren is.