Ongeïnspireerd Monaco laat kans op Champions League-plaats liggen
YFC en maats komen goed weg tegen Montpellier

07-04-2015 23:34

Yannick Ferreira-Carrasco en AS Monaco zijn nog actief in de Champions League. De kans dat dat ook volgend seizoen het geval is, lijkt na nieuw puntenverlies dinsdagavond opnieuw wat kleiner.

In Frankrijk zijn er nog zeven wedstrijden te gaan. Voor Monaco en Montpellier waren dat er tot vanavond nog acht. Het inhaalduel was echter een maat voor niets. Een ongeïnspireerd Monaco mocht thuis nog blij zijn met een 0-0.

De wedstrijd grossierde in fouten (32) en hoekschoppen (14), waardoor de bal meer stillag dan rolde. Montpellier, de kampioen van 2012, kon bij winst tot op drie punten van Monaco's vierde plaats en Europees ticket naderen, en dat leek hen iets meer te motiveren dan de mogelijke derde plaats die Monaco zelf kon veroveren.

Kort na rust kreeg Lucas Barrios, ex-Dortmund, een uitgelezen kans om het licht overwicht om te zetten in een voorsprong voor Montpellier, maar hij miste vanop elf meter. Het signaal voor Monaco om iets meer de aanval op te zoeken, maar tot veel kansen leidde het niet. Carrasco ging mee ten onder en mocht tien minuten voor tijd gaan rusten.

Monaco blijft vierde, op twee punten van Olympique Marseille en de derde plaats. Montpellier is zevende, op zes punten van de Monegasken.