Juventus wist schoonheidsfoutje uit en mag blijven dromen van de treble
Topclub maakt achterstand tegen Fiorentina meer dan goed

Juventus wist schoonheidsfoutje uit en mag blijven dromen van de treble

07-04-2015 22:31

Juventus blijft op koers om dit seizoen minstens de dubbel, en wie weet zelfs de treble te winnen. Het zette in de terugwedstrijd van de halve bekefinale een scheve situatie meer dan recht.

Een maand geleden dolde Fiorentina-speler Mohamed Salah een hele avond met de Juventus-verdediging. De twee doelpunten bezorgden Juventus de eerste thuisnederlaag in bijna twee jaar. Gelukkig voor de Oude Dame volgde er nog een terugwedstrijd. De ploeg uit Turijn moest het wel zien te rooien zonder onder meer Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo, Paul Pogba en Carlos Tevez.

In de competitie voetbalt de leider op automatische piloot, maar in de bekertoernooien recht de recordkampioen de rug wanneer het moet. Op Dortmund bijvoorbeeld in de Champions League (0-3), of eerder dit seizoen in de beker tegen Hellas Verona (6-1). De 1-2 tegen Fiorentina was dinsdagavond al voor de rust weggeveegd. Alessandro Matri en Roberto Pereyra zetten de 0-2 op het bord. Verdediger Leonardo Bonucci nam na een uur alle twijfel weg.

Alvaro Morata zorgde wel nog voor een valse noot. De spits pakte drie minuten voor tijd nog een volledig overbodige rode kaart en zal er in de finale niet tussen lopen. Ook Claudio Marchisio is (geel) geschorst. In de eindstrijd neemt Juventus het op tegen Lazio of Napoli. De twee subtoppers speelden vorige maand 1-1 gelijk en beslissen morgen in Napels wie in de running blijft voor een trofee.