Club Brugge mocht ongestraft drie zware overtredingen begaan
Van Moer over Boucaut

"Club Brugge mocht ongestraft drie zware overtredingen begaan"

07-04-2015 10:22

Club Brugge had in de wedstrijd tegen Standard (2-1) twee strafschoppen nodig om de Luikenaars opzij te zetten. Vooral de tweede penalty doet veel stof opwaaien, maar ook enkele fases uit de eerste helft roepen vragen op. Analist Wilfried Van Moer is dan ook niet te spreken over de prestatie van scheidsrechter Alexandre Boucaut.

Voor de pauze waren stevige tackles op de enkel of het scheenbeen van de tegenstander geen uitzondering. Boucaut liet echter begaan en deelde geen kaart uit. Dat komt de scheidsrechter nu op veel kritiek te staan. "Zijn eerste helft was ronduit slecht. De thuisploeg mocht in het begin ongestraft drie zware overtredingen begaan", weet Van Moer.

De oud-voetballer van onder meer Standard heeft ook grote bedenkingen bij de tweede strafschop van Club Brugge. De bal ging op de stip na hands van Darwin Andrade, al leek er geen intentie bij de linksachter. "Het reglement laat ruimte voor interpretatie", begint Van Moer in Het Belang van Limburg. "Maar ik zou de bal in zo'n geval nooit op de stip leggen. Het is een aangeschoten bal. Dus geen strafschop."