Ex-kapitein van Genk blikt terug: Blessures hebben vier jaar van carrière gekost
Chatelle kijkt terug op zijn carrière en vele blessures

Ex-kapitein van Genk blikt terug: "Blessures hebben vier jaar van carrière gekost"

06-04-2015 10:27

In het jaar 2000 gaf KRC Genk het startschot aan de 'Operatie Vernieuwing'. Na de slechte resultaten in het voorgaande seizoen, met onder meer de pijnlijke uitschakeling tegen Maribor en het ontslag van coach Jos Heyligen, gooide het Genkse bestuur het over een andere boeg. Een pak spelers werden gehaald, onder meer Wesley Sonck en Thomas Chatelle. 

Chatelle, toen nog maar twintig jaar, kwam over van AA Gent. De toenmalige Genkse coach Johan Boskamp haalde zijn poulain van AA Gent naar de Cristal Arena. In een mum van tijd werkte hij zich op tot publiekslieveling. Hij kreeg op een bepaald moment zelfs de aanvoerdersband en werd opgeroepen voor de Rode Duivels. Helaas zorgden tal van blessures voor bijzonder zware momenten.

"Wanneer men jong is, kan je altijd proberen om een carrièreplan op te stellen. Maar je kan best rekening houden met blessures en zware revalidaties. Dat is mij ook overkomen. Ik heb nooit echt kunnen nadenken over de toekomst", vertelt een ontgoochelde Chatelle in La Dernière Heure.

Chatelle, die na zijn Genkse periode de overstap maakte naar RSC Anderlecht, zag zijn carrière met vier jaar ingekort door blessures. "Tijdens al die momenten van inactiviteit, heb ik de kans gehad om na te denken over mijn loopbaan. Ik wou steeds terugkomen op het hoogste niveau. Ik ben blij dat ik nog bij RSC Anderlecht heb kunnen spelen. Dat was een droom die uitkwam."