Verdediger van Anderlecht rekent even af met Boucaut, Chevalier en Standard
Verdediger haalt uit naar ref

Verdediger van Anderlecht rekent even af met Boucaut, Chevalier en Standard

05-04-2015 15:39

La Dernière Heure strikte Maxime Colin voor een interview. De Waalse krant mocht hem enkele vragen stellen. De verdediger van Anderlecht antwoordde eerlijk en pakte uit met een paar verrassende uitspraken.

'Wie is de meest ambetante scheidsrechter van België?', werd Colin voorgelegd. "Alexandre Boucaut", klonk het. Waarom? "Omdat hij Steven Defour heeft uitgesloten op Standard", stelde Colin. Defour kreeg dit seizoen rood in Luik, nadat hij een bal boos wegtrapte in de befaamde wedstrijd met het spandoek.

Ook op de vraag 'wie is de meest achterbakse aanvalle?' gaf Colin antwoord. "Teddy Chevalier, we hebben ruzie gehad na een sterke tussenkomst van mij." Wie heeft het slechtse veld van België? "Standard, een echt patattenveld", is Colin duidelijk.

Voor zijn eigen ploeg was Colin een pak vriendelijker. Volgens hem is het publiek van paars-wit het beste publiek in ons land. Ook Dennis Praet kreeg de nodige lof. "Hij is voor mij de revelatie van het jaar. Toen ik in het begin van het seizoen op de bank zat, was ik echt onder de indruk van hem. Van mij mag Praet ook de Profvoetballer van het Jaar worden. Als hij goed speelt in de Play-Offs, is hij klaar voor een stap hogerop.