Thijs hekelt foutieve berichtgeving Genk: Ik was géén kandidaat
Thijs over overstap naar Genk

Thijs hekelt foutieve berichtgeving Genk: "Ik was géén kandidaat"

04-04-2015 16:05

Sinds enkele weken is Dimitri De Condé de nieuwe technisch directeur van KRC Genk. In de zoektocht naar een sportieve eindverantwoordelijke werd ook de naam van Bernd Thijs genoemd in de Cristal Arena. Thijs is niet tevreden met dat gerucht en wil eindelijk klare wijn schenken.

"Een paar weken terug belde Patrick Janssens me", begint Thijs het verhaal. "Hij zei dat Genk op zoek was naar een nieuwe TD. De club had een profiel samengesteld en ik voldeed daaraan. Janssens wilde eens met mij samenzitten voor een verkennend gesprek", aldus Thijs.

De assistent-trainer van AA Gent voelde zich vereerd, maar bedankte voor het gesprek. "Ik had de voorzitter beloofd dat ik de eerste twee jaar niet zou weggaan en ik weet niet of die functie van technisch directeur op dit moment wel de juiste stap is voor mij", verduidelijkt Thijs in Het Laatste Nieuws.

Toch trok Thijs grote ogen bij de aanstelling van De Condé. "Ik las in de krant dat ik ook een van de kandidaten was. Dat klopt niet, hé. Er viel niet te kiezen tussen Dimi en mij, want ik was géén kandidaat", onderstreept de oud-middenvelder. "Ik vind het dan ook jammer dat er vanuit Genk een ander verhaal naar de pers werd gelekt."