Dennis van Wijk heeft er goede hoop in, maar schat de kansen voor Cercle laag in
Van Wijk over de degradatiestrijd met Cercle Brugge

Dennis van Wijk heeft er goede hoop in, maar schat de kansen voor Cercle laag in

04-04-2015 13:04

Aan de ene kant in Brugge strijden ze om titel, aan de andere kant moeten ze vechten tegen de degradatie. Cercle Brugge begint aan de strijd om het behoud met een kersverse trainer. Dennis Van Wijk zit het alvast zitten: "Ik heb dit al eerder gedaan en ik ben gemotiveerd om het nog eens tot een goed einde te brengen." Dat staat te lezen op Sporza.

De Nederlandse coach bracht enkele jaren geleden Roeselare en Bergen via de eindronde naar eerste klasse en vorig seizoen dwong hij ook met Westerlo de promotie af. "Ik voel me best goed bij deze situatie", blikt van Wijk vooruit op de website van de club. "Het is in verleden al gelukt, ik ga er alles voor geven om dat over te doen."

"Toch blijft het 50% kans. Misschien iets meer tegen Lierse, omdat we drie punten voorsprong hebben, maar als de tweedeklassers erbij komen, zijn we in het nadeel. In tweede klasse spelen ze een ander soort voetbal, dat zijn wij niet gewoon, dus het zal zeer moeilijk zijn."

Vorige speelde Cercle Brugge een oefenwedstrijd tegen FC Antwerp (3-4). De overwinning deed deugd. "De mentale boost van die overwinning is heel belangrijk. We hebben in die match onze basis gevormd voor Play-Off 3. We scoren daar ook nog eens vier keer, dus dat is heel erg mooi. Het zal niet makkelijk worden, maar onmogelijk is het ook niet", besluit Dennis Van Wijk.