'Van Marwijk zette mij in het eerste elftal, ik was op dat moment nog maar zestien'
"Ook Jurgen Klopp had vertrouwen in mij"

'Van Marwijk zette mij in het eerste elftal, ik was op dat moment nog maar zestien'

01-04-2015 21:12

Nuri Sahin had bijna het shirt van Arsenal om zijn schouders gedaan. De familie van de middenvelder stak daar echter een stokje voor. Zij zagen het niet zitten dat de middenvelder van Borussia Dortmund naar Londen vertrok.

In 2005 deed voor Sahin de mogelijkheid zich voor een overstap naar de Premier League-club te maken. De speler zag een transfer wel zitten, maar daar dacht zijn familie toch anders over. Dat vertelt de 26-jarige in gesprek met Ntvspor. Uiteindelijk kwam Sahin op huurbasis bij Liverpool terecht en zo staan er toch twaalf competitiewedstrijden in de Engelse competitie achter zijn naam.

"In 2005 heb ik de kans gehad naar Engeland te gaan. Arsenal wilde me hebben en deed een geweldig bod. Mijn familie wilde alleen niet dat ik naar Engeland ging", zo vertelt de Turks international. "Zij wisten dat Dortmund weer zou groeien en een grote club ging worden. Ik ben ze daar dankbaar voor. Na het bod besefte Dortmund dat ik een waardevolle speler was."

"Het seizoen daarop zette Bert van Marwijk mij in het eerste elftal. Op dat moment was ik nog maar zestien. Ook Jurgen Klopp had vertrouwen in mij. Hij is een geweldig persoon. Hij blijft menselijk in deze professionele wereld. Toen ik in Madrid zat, heef hij me meerdere malen gebeld. Dan hingen we al vrij snel twee tot drie uur aan de telefoon en dat ging niet over voetbal."