Peter Maes: Hij verdeelt de supporters in voor- en tegenstanders
Maes over Nill De Pauw

Peter Maes: "Hij verdeelt de supporters in voor- en tegenstanders"

31-03-2015 14:27
1

Nill De Pauw speelt al bijna zijn hele leven voor Sporting Lokeren. De flankaanvaller werd op jonge leeftijd weggehaald bij FC Oppuurs en mocht in 2008 aansluiten bij de eerste ploeg. Na bijna tweehonderd wedstrijden op het hoogste niveau verdeelt hij nog steeds de supporters in twee kampen.

"Nill heeft inderdaad voor- en tegenstander", vertelt zijn coach Peter Maes in De Sportinger. "Ofwel zie je zijn kwaliteiten of je merkt enkel zijn missers op. Nochtans voetbalt Nill misschien wel het meeste aantal kansen bij elkaar van alle spelers en dan heb ik het niet enkel over onze eigen spelers, dat mag je gerust doortrekken naar de hele competitie. Het is waar dat hij ze niet allemaal afwerkt, maar ik zal me pas zorgen maken als hij geen kansen meer bij elkaar voetbalt."

"De grootste kwaliteit van Nill is dat hij de hele ploeg beter kan laten spelen. Als hij op niveau is dan profiteert de rest daar ook van. Hij is de man die voor het verrassingseffect kan zorgen met zijn diepte en loopvermogen. Mensen vergeten soms dat goed voetballen meer is dan enkel scoren. Hij mist vaak, maar dat is maar een deel van het verhaal. Nill heeft kwaliteiten genoeg en ik focus me liever daarop, dan op zijn gebreken."

De Pauw lijkt aan zijn laatste seizoen bezig te zijn. De flankspeler tekende vorig jaar wel nog voor drie jaar bij, maar dat had zo zijn redenen. "Ik speel al zolang bij deze club, dat ik hen iets wou teruggeven. Het is waar dat ik een stapje hogerop wou, maar ik wou niet gratis vertrekken hier. Op deze manier kan Lokeren toch nog geld krijgen voor mij."

Of De Pauw ook daadwerkelijk zal vertrekken valt natuurlijk nog af te wachten. Lokeren probeert al enkele jaren om zijn kern zo goed mogelijk samen te houden en dat is voorlopig ook goed gelukt. De Pauw mag op interesse rekenen van Southampton en de Italiaanse club Genoa CFC.