Voormalig 'wonderkind' vindt onderdak in de Finse competitie
Voormalig 'wonderkind' blijft proberen

Voormalig 'wonderkind' vindt onderdak in de Finse competitie

28-03-2015 18:38

Kent u Freddy Adu nog? De Amerikaan met Ghanses roots gold ooit als één van de grootste talenten, tekende op zijn veertiende een profcontract bij DC United in de MLS en versierde twee jaar later een transfer naar Benfica.

Europese toppers stonden in een lange rij om het 'wonderkind' binnen te halen, maar het talent waarover Adu beschikte kwam zelden tot nooit bovendrijven. Benfica leende hem uit aan onder meer Monaco en het Turkse Rizespor, maar géén van die uitleenbeurten bleek een succes te zijn. Adu ging zijn geluk dan maar in eigen land beproeven, bij Philadelphia Union. Nadien volgenden nog een club in Brazilië en één in Servië

En nu zit (de nog steeds maar 25-jarige) Adu dus in het verre, koude noorden, bij het Finse KuPS uit Kuopio. Het wonderkind van weleer mag nu matchen spelen in illustere plaatsen zoals Tampere, Pietarsaari en Rovaniemi in plaats van Barcelona, Madrid en Londen. Maar, we wensen hem in ieder geval veel succes toe, want - zoals het spreekwoord zegt - elfde keer, goede keer!