Groep A: IJsland pakt de drie punten dankzij voormalige spits van Club Brugge
Ze hadden weinig of geen problemen met Kazachstan

28-03-2015 17:50

IJsland heeft zaterdag gewoon gedaan wat het moest doen. De troepen van coach Lars Lagerbäck haalden het op bezoek bij Kazachstan met duidelijke cijfers: 0-3.

IJsland begon de wedstrijd als tweede in Groep A en kon een gouden zaak doen als het won tegen de Kazakken. De IJslanders moesten meteen enkele hoekschoppen toestaan, maar daarna sloegen ze onverbiddelijk toe. Na zo'n twintig minuten spelen kreeg Eidur Gudjohnsen opeens wat ruimte en daar maakte hij dankbaar gebruik van: 0-1.

De thuisploeg was duidelijk even van slag en tien minuten later was het opnieuw raak. Birkir Bjarnason maakte er 0-2 en zadelde de Kazakken op met een enorm probleem. De tweede helft had weinig om het lijf, maar in de slotfase wisten de IJslanders nog eens te scoren. Bjarnason maakte zijn tweede van de avond en legde de 0-3-eindstand vast.

Door de overwinning springt IJsland over Tsjechië naar de eerste plaats, maar die nemen het later op de avond nog op tegen Letland. Voorts staat ook nog de topper tussen Nederland en Turkije op het programma.