Overbodige Clubspeler staat voor voldongen feit: Normaal speel ik altijd
Uitleenbeurt is een enorme flop

Overbodige Clubspeler staat voor voldongen feit: "Normaal speel ik altijd"

26-03-2015 22:53

Als voetballer raak je heel snel van de hemel naar de hel, en daar kan Club Brugge-middenvelder Francisco 'Gato' Silva zeker van meespreken. Na een geslaagd WK met Chili leek hij een mooie transfer te gaan worden voor blauw-zwart, maar de kleine middenvelder krijgt de laatste maanden geen enkele speeltijd meer. Hij is dan ook niet gelukkig in België.

In Chili begrijpt niemand waarom Silva niet mag spelen, want vrijwel elke speler van hun nationale team is een held. Ook de Spaanse sportkrant Marca vraagt zich af waarom Silva van het voorplan verdwenen is. "Het was moeilijk voor mij omdat ik het niet had verwacht", aldus Silva. "Normaal gezien speel ik altijd. De coach ziet het niet in mij, dat moet ik aanvaarden. Ik moet vooral hard blijven werken. Ik ben ook bang dat ik niet gevraagd wordt voor de Copa America omdat ik niet speel".

Ook van het Belgische voetbal heeft hij niet zo'n hoge pet op. Voor een speler die van de Primera Division komt vergt de Jupiler Pro League kennelijk een grote aanpassing. "Het spel is hier veel directer, veel fysieker ook. Ze spelen veel meer met lange ballen en vaak op de counter", aldus Silva. Ondanks deze slechte ervaring wil hij Europa toch niet de rug toekeren: "Ik wil nog een paar jaar spelen in Europa en dan teruggaan naar mijn eerste club".