Ex-international krijgt weeral de bons: wat scheelt er met Belgisch toptalent?
Contract van talentvolle middenvelder weer niet verlengd

Ex-international krijgt weeral de bons: wat scheelt er met Belgisch toptalent?

26-03-2015 21:01

Amper vijftien was hij toen hij al bij de grote jongens van PSV mocht spelen, weliswaar tijdens een galawedstrijd bij het afscheid van Phillip Cocu. Er werd hem toen nog een grote toekomst voorspeld, maar de nu 24-jarige Funso Ojo heeft zijn talent nooit kunnen verzilveren. Zelfs FC Dordrecht, de hekkensluiter in de Eredivisie, zet hem nu op straat.

Ojo werd lange tijd gezien als een groot talent, maar na een uitleenbeurt aan VVV Venlo wilde PSV hem niet meer terug hebben. De jongeling maakte te weinig progressie. Ook zijn passages bij AC Beerschot en Antwerp waren een catastrofe, tijdens zijn seizoentje Antwerp speelde hij zelfs maar acht wedstrijden. Bij zijn huidige ploeg Dordrecht is hij toch een vaste waarde, maar daarmee is alles gezegd. De Nederlanders zijn niet tevreden over zijn prestaties en lichten de optie in zijn contract niet.

Funso Ojo zei in 2012 aan Het Nieuwsblad nog dat hij misschien bij Anderlecht had kunnen zitten als hij niet het imago van enfant terrible had. Elk seizoen ziet het er echter nog een beetje slechter uit voor de Nigeriaanse Belg. Ook Marvin Peersman mag trouwens vertrekken bij FC Dordrecht, dat grote kuis wil houden in zijn kern.