Ontslagen Belgische coach: Het wordt een uitdaging om aan mijn geld te geraken

Ontslagen Belgische coach: "Het wordt een uitdaging om aan mijn geld te geraken"

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2015 om 11:22do 26-03-2015 om 11:22

Marc Brys heeft voor de tweede keer in een jaar tijd de poort achter zich dicht getrokken bij het Saudische Al Raed. De voormalige trainer van Germinal Beerschot, Excelsior Moeskroen en KV Mechelen wil graag in het Midden-Oosten actief blijven.

Brys kreeg in 2012 de smaak van het zand en het goud te pakken. Na zijn vertrek bij KV Mechelen tekende hij bij Al-Faisaly. In 2014 tekende hij een eerste keer voor Al Raed, maar verliet die ploeg al snel voor Najran. Daar zong hij het slechts een maand uit, waarna hij terugkeerde bij Al Raed. Dat stond laatste met 1 op 18, maar Brys zei toen tegen Sporza het volgende: "Ik ken de mensen van Al Raed, omdat ik er begin dit jaar al voor gewerkt heb. We zijn toen in de beste verstandhouding uit elkaar gegaan."

De laatste plaats, die is verdwenen. Maar de goede verstandhouding blijkbaar ook. "Een complete verrassing. Toen ik de club overnam, stond Al Raed laatste. Nu staan ze op de elfde plaats. Ik was dus goed op weg om het behoud te verzekeren. De voorzitter heeft me nooit op de hoogte gebracht, ik heb het moeten horen van mijn assistent. Het wordt een uitdaging om aan mijn geld te geraken."

Brys werd al door twee andere ploegen gecontacteerd. "Die [aanbiedingen] kwamen van teams met sportieve problemen, ik ben niet geïnteresseerd. Het Midden-Oosten blijft interessant, ik heb hier een goeie naam."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws