Wilmots pareert kritiek: Het is al van 1984 geleden dat we ons nog kwalificeerden
Bondscoach maakt de rekening pas volgend jaar

Wilmots pareert kritiek: "Het is al van 1984 geleden dat we ons nog kwalificeerden"

26-03-2015 11:11

Bondscoach Marc Wilmots kreeg al de nodige kritiek tijdens zijn periode als bondscoach. In zijn eigen flegmatische stijl weerlegt hij die van de afgelopen maanden in 'Sport/Voetbalmagazine'.

De Rode Duivels staan in een "makkelijke" poule slechts vierde met vijf op negen. Volgens Wilmots is kritiek gebaseerd op de prestaties tegen Bosnië en Herzegovina en Wales te voorbarig. "Zij die zo’n debat willen, zullen de resultaten niet afwachten. Mij interesseert alleen de kwalificatie. In het andere geval zou alles wat we de voorbije 2,5 jaar hebben gedaan, terug te brengen zijn tot geluk. Wil u dat zeggen? Met de verkiezingen op bondsniveau die eraan komen, heb ik niks te maken. Ik heb een contract tot 2018, tenzij de bond daar voortijdig een einde aan maakt."

"Mijn doel is het EK, eindigen bij de eerste twee. Misschien lukt dat na de negende match, misschien pas na de tiende. Maakt niet uit. De manier waarop ook niet. Het is van het EK in 1984 geleden dat we ons nog zelf wisten te plaatsen voor zo’n toernooi. Nadien moet men maar zeggen wat gaat of niet." Sinds 1984 waren de Rode Duivels er enkel in 2000 bij als organiserend land. Het toernooi is ondertussen wel uitgebreid naar 24 deelnemers.