'Sanchez wijst Wenger op Chileens international als topaankoop voor Arsenal'
Chileens international op weg naar het Emirates Stadium

'Sanchez wijst Wenger op Chileens international als topaankoop voor Arsenal'

20-03-2015 12:30

Alexis Sanchez is na zijn aankomst bij Arsenal uitgegroeid tot de sterspeler van het elftal van trainer Arsene Wenger. Reden voor de Franse oefenmeester om te kijken naar andere Chilenen. Volgens Chileense media staat centrale middenvelder Charles Aránguiz op het verlanglijstje in Londen.

Volgens de Chileense krant La Tercera krijgt de Arsenal-trainer regelmatig rapporten binnen over de 25-jarige middenvelder van het Braziliaanse Internacional. Aránguiz is een van de belangrijkste spelers van de Braziliaanse topclub, waar hij verzekerd is van een basisplek. Reden voor Sanchez om de naam van zijn collega-international door te geven aan de leiding in het Emirates Stadium.

Charles Aránguiz speelde tot nu toe 25 interlands voor de Chileense nationale ploeg, waarin hij twee keer scoorde. Op het WK van afgelopen zomer maakte hij de openingsgoal in de groepswedstrijd tegen Spanje. Toevallig was Wenger toen een van de toeschouwers. Voor zijn periode bij Internacional speelde de Chileen onder meer bij het Universidad Chile en het Argentijnse Quilmes AC.

The Gunners hebben volgens Zuid-Amerikaanse media zes miljoen euro over voor de linksbenige middenvelder. Internacional zet in op een bedrag van boven de zeven miljoen euro.