Legendarische Italiaanse club naar de geschiedenisboeken verwezen

Legendarische Italiaanse club naar de geschiedenisboeken verwezen

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2015 om 19:13do 19-03-2015 om 19:13

De Italiaanse voetbalclub Parma bestaat niet meer. De club, die legendarische voetballers huisvestigde zoals Gianluigi Buffon en Hernan Crespo, werd door de rechter failliet verklaard. De club uit de Serie A zal het seizoen nog uitmaken, maar nadien is het helemaal over en uit.

De spelers van Parma mogen zelf beslissen als ze het seizoen zullen uitmaken. De club kampt al jaren met een enorme schuldenberg. Vorig seizoen werd Parma nog zesde in de Serie A en dwongen ze een ticket voor de Europa League af. Maar de UEFA liet een deelname van de Italianen niet toe omdat zij met financiële problemen kampten. 

De club van ex-Italiaanse international Roberto Donadoni werd ook door de Italiaanse voetbalbond gestraft. Zo moest Parma drie punten inleveren omdat de spelerslonen niet tijdig werden betaald. Bovendien hebben de Italianen ook twee wedstrijden minder gespeeld dan de rest. Begin deze maand kreeg de club vijf miljoen euro om het seizoen te kunnen uitdoen, maar zonder resultaat. De schuld van Parma bedraagt zo'n 75 miljoen euro. Indien er een overnemer gevonden wordt, begint Parma volgend seizoen in de Serie B.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Serie A Parma FC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws