Wenger is een slechte verliezer: Regel in Champions League niet van deze tijd
Arsenal uitgeschakeld door Monaco

Wenger is een slechte verliezer: "Regel in Champions League niet van deze tijd"

19-03-2015 19:25
2

Arsenal won dinsdagavond de uitwedstrijd van AS Monaco met twee doelpunten verschil (0-2), maar dat was niet voldoende om een ronde verder te komen in de Champions League. Dit op basis van het principe dat bij een gelijke stand de doelpunten in een uitwedstrijd gemaakt dubbel tellen, deze regel is een blok aan het been van Arsene Wenger die dan ook hoopt dat deze snel veranderd zal worden door de UEFA.

"Twee teams zijn uitgeschakeld door het systeem waarbij de uitdoelpunten dubbel tellen. Daar moeten we toch onze vraagtekens bij zetten. Het is een regel die niet meer van deze tijd is en die we af moeten schaffen. Ik vecht daar al heel lang tegen. Het zou niet mee mogen tellen, misschien pas in de verlenging. De regel werd geïntroduceerd in de jaren zestig op uitspelende ploegen uit te dagen aanvallender te gaan spelen. Het voetbal is sindsdien veranderd, het maken van een doelpunt in een uitwedstrijd is tegenwoordig veel te belangrijk", aldus Wenger op de officiële website van Arsenal.

In de kwartfinale van de Champions League zijn dit seizoen geen clubs uit de Engelse Premier League te vinden. In de kranten werd al gesproken van een crisis, dit vindt Wenger enigszins overdreven. "Er is geen sprake van een crisis. In deze fase van het toernooi is het belangrijk dat je efficiënt bent en dat het een beetje meezit. Geen enkel team, Barcelona uitgezonderd, is superieur in Europa. Chelsea en Arsenal hadden de kans om verder te komen. Er is niet zoveel mis."