Ex-speler van Club Brugge geeft de beker aan rivaal Anderlecht
Medved denkt dat Anderlecht de beker zal pakken

Ex-speler van Club Brugge geeft de beker aan rivaal Anderlecht

18-03-2015 17:00

Dirk Medved weet wie zondag de Beker van België in de lucht mag steken. De 26-voudige Rode Duivel denkt dan niet meteen aan zijn ex-club Club Brugge. Medved, die tegenwoordig het Themacafé van KRC Genk uitbaat, ziet de trofee in paars-witte handen terecht komen. 

Voor Medved is het vrij eenvoudig, Anderlecht pakt de beker terwijl Club Brugge zich eindelijk nog eens tot landskampioen mag kronen. "Voor de beker is Anderlecht mijn favoriet omdat Club de donderdag daarvoor in Turkije speelt. Dat is heel moeilijk met enkel die drie dagen ertussen. Omdat het op één partij beslecht wordt, zal het er wel misschien defensiever aan toegaan dan anders", aldus Medved aan RTBF.

Medved speelde tussen 1993 en 1997 ruim 120 wedstrijden voor Club Brugge. Hij werd toen één keer landskampioen. De voormalige verdediger hoopt dat de titel dit jaar opnieuw naar de Bruggelingen gaat. "Wat het kampioenschap betreft, denk ik dat het Club zal worden. Van welke ploeg ik supporter ben? Ik ben geboren in Genk en ik woon er ook. Ik supporter voor KRC Genk. Ik heb ook wel sympathie voor de clubs waarvoor ik gespeeld heb."

Leuke anekdote: Medved won de bekerfinale van 1994 tegen Antwerp FC. Hij maakte de eerste van drie Brugse doelpunten.