Cercle Brugge zet Arnar Vidarsson op straat en heeft al een vervanger gevonden
Dennis Van Wijck wordt de nieuwe trainer van Cercle Brugge

Cercle Brugge zet Arnar Vidarsson op straat en heeft al een vervanger gevonden

18-03-2015 15:43

De kogel is door de kerk. Dennis van Wijck wordt de nieuwe trainer van Cercle Brugge. De Nederlandse coach neemt het roer over van de net ontslagen Arnar Vidarsson. Dat staat te lezen op de clubwebsite en Sporza. Van Wijk tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Vidarsson lag al enkele weken onder vuur bij de supporters. De spreekwoordelijke druppel was de wedstrijd tussen Cercle Brugge en KV Mechelen. Cercle stond tot in de allerlaatste minuten 2-0 te winnen, maar gaf het alsnog uit handen. KV Mechelen scoorde drie goals in amper drie minuten en verbande zo Cercle Brugge tot Play-Off 3.

Kop van jut was natuurlijk Arnar Vidarsson. De IJslander werd uitgejouwd door de gehele Cercle-aanhang die zijn ontslag eisten. Het bestuur gaf gehoor en zette hem aan de deur.

De Nederlander Dennis van Wijck was eerder ook al coach bij Cercle Brugge (1998-2002) en hij heeft ervaring met de play-offs en de einderonde. Zo bracht hij eerder ook al Oostende, Roeselare, Bergen, Charleroi en Westerlo naar eerste klasse.

"We willen Arnar, die 7 jaar geleden als speler bij ons terechtkwam, ook oprecht bedanken voor zijn jarenlange inzet", meldt het bestuur. "Maar het is tijd om afscheid te nemen en de fakkel door te geven aan Dennis. Hij moet Cercle klaarstomen voor Play-off III en de eindronde. Als hij Cercle in eerste klasse houdt, wordt er gesproken over hoe het verder moet."