Schrijft Anderlecht vanavond geschiedenis tegen FC Porto?

Schrijft Anderlecht vanavond geschiedenis tegen FC Porto?

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2015 om 14:38wo 18-03-2015 om 14:38

De U19 van Anderlecht spelen vanavond de kwartfinale van de Youth League, een competitie tussen de jeugdploegen van grote Europese clubs. De jongelingen van Anderlecht deden het al voortreffelijk, vorige mach schakelden ze zelfs Barcelona uit.

Als Anderlecht vanavond wint tegen FC Porto dan mag het naar de halve finale. Die halve finale zal op 10 april gespeeld worden tegen Shaktar Donetsk, dat zich eerder al plaatste tegen Benfica. Ook Chelsea en AS Roma zijn al gekwalificeerd voor de halve finales.

De U19 zal woensdagavond aangemoedigd worden door maar liefst 10.000 Anderlecht-supporters. Tegen Barcelona waren er zelfs 12.000 fans aanwezig. De wedstrijd is gratis voor abonees.

Bij FC Porto is het vooral oppassen voor aanvaller Leonardo, die al vijf van de acht goals voor zijn rekening nam in de Youth League. Bij Anderlecht hebben ze gelukkig Iseka rondlopen, goed voor al zes doelpunten. Een andere speler bij FC Porto om in het oog te houden is onze landgenoot Tony Djim.

Mogelijke opstelling: Svilar, Denayer, Faes, De Medina, Matthys, Jellal, Bastien, Bourard, Lukebakio, Leya Iseka, Kawaya
Invallers: Bossin, E. D'Alberto, Leemans, Cools, Omeonga, Mattarrese, Ademoglu, Mikal en Vancamp 

Uitslagen kwartfinales:

Chelsea - Atletico Madrid: 2-0
AS Roma - Manchester City: 2-1
Benfica - Shaktar Donetsk: 1-1 (pen. 4-5)
Anderlecht - Porto: 18/03/'15 - 19u, Constant Vanden Stock-stadion

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws