Slabakkende Castillo krijgt toch lof van coach: Hij heeft kracht én techniek
Coach nog steeds hoopvol over voorlopige miskoop

Slabakkende Castillo krijgt toch lof van coach: "Hij heeft kracht én techniek"

17-03-2015 12:01

Toen de Chileense belofteninternational Nicolas Castillo tekende voor Club Brugge zorgde dat voor enthousiaste reacties op Jan Breydel, maar die blijdschap sloeg snel om in ergernis. Castillo maakte wel zijn goals voor Club, maar viel vooral op door irritant gedrag op het veld, schwalbes en gewichtsproblemen. Niet echt de juiste ingrediënten voor een populaire speler, en ook zijn uitleenbeurt in Duitsland is een flop. Toch gelooft de coach in hem.

Castillo zag in zijn uitleenbeurt met aankoopoptie bij Mainz een noodzakelijke stap hogerop, maar de Chileen slaagde erin om vier keer op rij niet eens in de wedstrijdkern te zitten. Afgelopen weekend haalde hij wel de bank, maar viel hij niet in. In totaal heeft hij nog maar 27 minuten gespeeld voor de Duitsers. Zijn coach vindt hem verbazend genoeg wel degelijk een goede speler.

Coach Christian Heidel brengt lovende woorden in het weekblad Kicker. "Die jongen zal er nog komen, ik zie dat aan zijn trainingen. De Bundesliga is nu eenmaal niet de Belgische competitie, je moet hem tijd geven. Castillo is heel vlijtig en is ook een goede afwerker: hij kan het zowel puur op kracht als op technisch vermogen."

De coach vindt hem dus zeker geen sukkelaar, maar er is wel een groot probleem. Mainz speelt met Shinji Okazaki in de basis, en die speelt met tien goals een zeer degelijk seizoen. Castillo heeft dus nauwelijks kans om in de basis te raken, waarschijnlijk ziet Club hem deze zomer dus terug.