Voorzitter vernederd door woeste fan: Smijt je trainer buiten, sukkelaar!
Voorzitter belachelijk gemaakt tijdens interview

Voorzitter vernederd door woeste fan: "Smijt je trainer buiten, sukkelaar!"

16-03-2015 11:15

Voor Frans Schotte was zondagmiddag waarschijnlijk één van de ergste momenten van zijn leven. Niet alleen sukkelde zijn Cercle in de slotfase van de match tegen KV Mechelen nog in play-off 3, hij werd bovendien ook belaagd door woedende fans. Terwijl de emotionele Schotte een interview probeerde te geven werd hem vanalles naar het hoofd geslingerd.

Schotte had ondanks de knullig weggegeven 2-0 voorsprong wel nog de moed om de aanwezige journalisten te woord te staan, maar veel kregen die niet uit de voorzitter. Voornaamste redenen daarvoor waren een paar achtergebleven supporters, die kennelijk dichtbij genoeg stonden om nog hoorbaar te zijn. Zij maakten Schotte volledig met de grond gelijk.

Toen Schotte probeerde te luisteren naar de eerste vraag begonnen de supporters al te roepen. "Frans, smijt je trainer en hulptrainer buiten. Vanaf dat Tim Smolders inkomt verlies je. Zie je dat zelf nu niet? Je hebt de slechtste trainer van België, sukkelaar. Het is een schande, een echte schande!" Schotte is sowieso geen populaire voorzitter bij Cercle. Veel mensen zijn al tegen hem sinds het ontslag van de behoorlijk geliefde Lorenzo Staelens, de relatie is sindsdien nooit nog goedgekomen.