Goed/Fout: Brugse anticlimax, een dure misser en een derde titelkandidaat
In deze rubriek op VoetbalPrimeur.be bespreken we elke speeldag wat goed en wat fout ging op de Belgische velden

Goed/Fout: Brugse anticlimax, een dure misser en een derde titelkandidaat

16-03-2015 11:15

Goed/fout: In deze rubriek op VoetbalPrimeur.be bespreken we elke speeldag wat goed en wat fout ging op de Belgische velden. De 30ste speeldag werd vooral gekenmerkt door een onverwachte titelkandidaat, een Brugse anticlimax en een bijzonder dure misser.

Goed

Standard speelt het eerlijk

Standard heeft zondag KRC Genk uit Play-Off 1 geknikkerd. De Rouches leken in de aanloop naar de wedstrijd maar weinig zin te hebben in de overbodige partij. Drie spelers pakten hun vijfde kaart van het seizoen en Standard moest op de koop toe ook nog eens basispionnen Jelle Van Damme en Imoh Ezekiel missen. Genk moest uiteindelijk maar één puntje pakken, maar het werden er nul. Onder leiding van een gretige Igor De Camargo werden er tal van kansen afgedwongen. Standard speelde een zeer sterke partij en toonde nog maar eens aan dat Genk toch een tikkeltje kwaliteit mist om een plek in Play-Off 1 te rechtvaardigen. Al zal de erbarmelijke staat van de grasmat daar ook voor iets tussenzitten.

Een onverwachte titelkandidaat

Club Brugge en RSC Anderlecht, dat leken de twee titelkandidaten te gaan worden. Zondag kwam daar echter verandering in. Het AA Gent van coach Hein Vanhaezebrouck zette zijn opmars verder en versloeg Anderlecht met 1-2. De Buffalo's zijn bezig aan een bijzonder sterke reeks en pakten dit jaar een indrukwekkende 26 op 30. Met zo'n cijfers in de Play-Offs wordt je ongetwijfeld kampioen. Gent leek in het verleden altijd de duimen te moeten leggen voor de absolute topclubs, maar dankzij de zeges tegen Club en Anderlecht lijkt daar een definitief einde aan te komen. Afwachten dus of het sprookje van de Buffalo's ook een happy end krijgt.

Big Ben aan de Gaverbeek

Het zal je maar overkomen. Je oudere broer speelt de pannen van het dak in Engeland en is tevens de diepe spits van de Rode Duivels. Jij zit op de bank bij Zulte Waregem. Het was het trieste verhaal van Jonathan Benteke. Daar kwam afgelopen weekend echter verandering in. Na een stevige invalbeurt tegen KRC Genk volgde een eerste basisplek. Benteke mocht starten tegen KV Oostende en dat deed hij meer dan behoorlijk. Enkele goede kaatsen, slimme looplijnen en opnieuw een doelpunt, Benteke toonde zondag dat hij een serieuze optie is om het scorend vermogen van Essevee op te krikken.

Fout

Brugse anticlimax

Arm Cercle Brugge. Tien minuten verwijderd van de redding en dan toch nog alles vergooien, het gebeurde afgelopen weekend tegen KV Mechelen. Groen-Zwart begon gretig aan de partij en kwam verdiend voor dankzij twee goals van Buyl. Cercle leek zich net als vorig jaar op een onwaarschijlijke manier te handhaven in de eerste klasse. Maar daar beslisten de voetbalgoden plots anders over. De ingevallen Wolski mocht vanuit buitenspel de aansluitingstreffer tegen de netten trappen en toen liep het plots helemaal verkeerd. Veselinovic en Wolski maakten er alsnog 2-3 van, waardoor Cercle zich moet opmaken voor Play-Off 3. Hopelijk komt de Vereniging die zware opdoffer snel te boven, want met Lierse SK staat een niet te onderschatten tegenstander op het menu.

Dure misser Cavric

Aleksandar Cavric kroonde zich zondag tot schlemiel van het weekend. De Servische spits kwam afgelopen zomer over van Beograd, maar wist nog niet te overtuigen bij de Limburgers. Zondag kreeg Cavric een uitgelezen kans om zijn criticasters lik op stuk te geven. Met nog een kwartier te spelen en een 1-0-achterstand tegen Standard mocht de jonge spits zijn opwachting maken. Cavric viel gretig in, maar kreeg niet meteen een doelrijpe kans. Tot de allerlaatste minuut. Na een mislukte tussenkomst van doelman Thuram kwam de bal pardoes voor de voeten van Cavric, maar de Serviër knalde het leer in de tribune. Weg kans en weg Play-Off 1. Van een dure misser gesproken...

Wankelende Waaslanders

Waasland-Beveren heeft zich alsnog verzekerd van een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League. De Waaslanders waren verwikkeld in een helse degradatiestrijd, maar trokken uiteindelijk aan het langste eind. Al hadden ze dat niet aan zichzelf te danken. Na een teleurstellende vertoning tegen Lokeren leek Play-Off 3 een feit te zijn. Maar toen begon KV Mechelen plots aan een onwaarschijnlijke terugkeer. Drie doelpunten in even veel minuten en plots stond Waasland-Beveren weer in Play-Off 2. Een geschenk uit de hemel en een heuse opluchting voor coach Guido Brepoels en de zijnen. Nu komt het er vooral op aan om een sterke ploeg op poten te zetten met het oog op volgend seizoen.