Gent-coach na stunt: Alles wat meer is, is bonus
Vanhaezebrouck haalt zijn gram tegen Anderlecht

Gent-coach na stunt: "Alles wat meer is, is bonus"

15-03-2015 17:49

AA Gent beleefde een onwaarschijnlijke middag in het Constant Vanden Stockstadion. De Buffalo's keken na een kwartier al tegen een achterstand op, maar nog voor de rust begon AA Gent aan de remonte. Voor Hein Vanhaezebrouck komt de stunt tegen Anderlecht niet als een verrassing. 

AA Gent heeft zijn gram gehaald na de uitschakeling in de Beker van België door Anderlecht. Maar blijkbaar speelde de halve finale tegen de Brusselaars nog in het hoofd van de Buffalo's want na een kwartier mocht doelman Matz Sels zich al omdraaien na een doelpunt van Aleksandar Mitrovic. "Tijdens de eerste helft dacht ik: daar gaan we weer. Maar dan zie je dat deze groep lessen getrokken heeft uit die vorige wedstrijden en nu wel kan reageren", vertelde Vanhaezebrouck voor de camera van Sporza.

"We waren de betere ploeg, hebben meer kansen afgedwongen en hadden veel controle over de wedstrijd. Het enige minpuntje is dat we te weinig scoren. Zowel in het begin van de match als in de tweede helft moeten we vaker scoren om het sneller af te maken."

AA Gent knokt zich door deze zege op de tweede plaats. Het lijkt alsof de Gentenaren dé voornaamste concurrent gaat worden van Club Brugge in de strijd om de titel. "We beginnen Play-Off 1 met meer punten dan Standard, Kortrijk en Charleroi. Als we die achter ons houden, worden we derde, en dat zou fantastisch zijn. Alles wat meer is, is bonus", blijft de Gentse oefenmeester sereen.