Altijd goedgemutste McLeish viseert aanvallend compartiment na blamage

Altijd goedgemutste McLeish viseert aanvallend compartiment na blamage

Gepubliceerd: zondag 15 maart 2015 om 17:36zo 15-03-2015 om 17:36

Voor het eerst sinds 2009 is KRC Genk er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor Play-Off 1. Het lot van de Limburgers hing al voor de wedstrijd op een zijden draadje. KRC Genk had één punt nodig, maar dat halen op Standard is geen evident. Coach Alex McLeish weet waarom zijn team niet bij de eerste zes hoort.

De Schot wijdt het mislopen van Play-Off 1 niet aan de verloren match tegen Standard. Volgens McLeish moeten we de oorzaken elders zoeken. "Deze wedstrijd kost ons niet een deelname aan Play-Off 1. We lieten het dit seizoen tijdens andere wedstrijden afweten, waardoor we niet bij de top zes zijn geraakt. Wat er misging? We creëren veel kansen, maar scoren weinig doelpunten. Dat is het grootste verschil met de clubs uit Play-Off 1", analyseerde McLeish de wedstrijd bij Proximus 11.

Toch had KRC Genk de kansen om Standard pijn te doen. Steeven Joseph-Monrose en Julien Gorius testten de vuisten van Yohann Thuram. In de allerlaatse minuut van de toegevoegde tijd wrong Aleksandar Cavric de verlossende treffer vakkundig de nek om. "We hebben het beste van hem nog niet gezien", nam McLeish zijn speler in bescherming. "Ik hoopte dat zijn moment vandaag zou komen, maar hij had jammer genoeg niet de techniek om de bal binnen te trappen. Dat is de dunne lijn tussen succes en verlies. Maar goed, we raken er wel over."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws