Generale repetitie voor Play-Off 3 is een maat voor niets geweest
Lierse en KV Kortrijk komen niet tot scoren

Generale repetitie voor Play-Off 3 is een maat voor niets geweest

15-03-2015 17:12

De fans op het Lisp wisten voor aanvang van de match wat hun lot was, een strijd in Play-Off 3. Ook KV Kortrijk moest niet meer voluit gaan. De Kerels spelen voor de knikkers in Play-Off 1. De match had nog maar weinig belang en dat zag je op het veld.

Toch probeerde Lierse het thuispubliek op te warmen met gretig voetbal. De Pallieters begonnen aardig aan de wedstrijd. Na tien minuten kon scheidsrechter de bal misschien wel op de stip leggen na een foutje op Zizo. Maar gelukkig voor de talrijk opgekomen fans van Kortrijk werd hun feestje niet vergald. Lierse was absoluut de betere ploeg in de eerste helft. Kort voor de rust kreeg Etien Velikonja een mooie kans om de score te openen. De Sloveen kwam net dat voetje te kort toen hij een hard schot van Wanderson niet in doel kon deviëren. KV Kortrijk slofte zich naar het einde van de eerste helft. De mannen van Yves Vanderhaeghe grossierden in de vele storende foutjes. 

Na de rust veranderde het spelbeeld niet meteen. Lierse verliet de kleedkamer met een echte winnaarsmentaliteit. Na amper twee minuten in de tweede helft moest Kortrijk-doelman Henkinet zijn kunde tonen op een poging van Wanderson. De herneming van Benson leverde ook niets op. Tien minuten voor tijd liet Kortrijk zich dan toch zien. Bajkovic blunderde op een diepe bal. Teddy Chevalier kreeg de kans op de openingstreffer, omspeelde de doelman maar El Messaoudi had een ultieme redding nodig. Even later zag Pavlovic een pegel niet in doel belanden. De kansen doen vermoeden dat Kortrijk het betere van het spel had, maar dat was niet waar. Kort voor tijd kreeg Masika nog de kans om Lierse alsnog de verdiende driepunter te geven, maar de huurling van KRC Genk wrong onoordeelkundig de kans om. 

Zo bleef deze partij steken op een scoreloos gelijkspel. De thuisploeg verdiende beter, maar een gebrek aan afwerkingsvermogen nekte de Pallieters