Dramatisch einde in Play-Off 3-strijd: onwaarschijnlijk slot beslist over degradatie
Dolle slotfase wordt fataal

15-03-2015 15:44

De twee ploegen die zullen aantreden in Play-Off 3 zijn ondertussen bekend: Lierse was vorig weekend al veroordeeld om te strijden tegen degradatie, nu weet ook Cercle Brugge dat het de zware strijd zal moeten aangaan. Zij leefden een hele middag in de waan dat ze gered waren, maar de wedstrijd duurde iets te lang.

In de eerste helft liep het exact zoals Cercle Brugge gehoopt had. Mouscron-Péruwelz bleek zoals verwacht kansloos op het veld van Charleroi, Waasland-Beveren kreeg de bal er niet in tegen Lokeren. Cercle lukte dat wel. Zij waren de betere ploeg tegen KV Mechelen en gingen met 1-0 de rust in na een goal van Stephen Buyl.

In de tweede helft probeerde groen-zwart te controleren, maar het deed veel meer dan dat. Via opnieuw Stephen Buyl kwam het tien minuten voor het einde op een 2-0 voorsprong. Een waar volksfeest barstte los in Brugge, dit kon hen nooit meer ontsnappen. En toch...de onervaren ploeg begon te bibberen en te beven na de 2-1 van invaller Rafal Wolski. Eén minuutje later kon Dalibor Veselinovic vrij aanleggen, hij werd neergetrokken door Noé Dussenne. Rood en penalty, die feilloos werd omgezet. 2-2, was het ergste leed geleden? In de laatste minuut werd opnieuw Wolski het straatje in gestuurd, en het onmogelijke gebeurde. Hij maakte de onverhoopte 2-3, een echte mokerslag voor groen-zwart.