Voormalig toptalent mist kans na kans: Ik wil nog vijf goals maken in play-offs
Ex-jeugdinternational heeft een belangrijk doel voor ogen

Voormalig toptalent mist kans na kans: "Ik wil nog vijf goals maken in play-offs"

15-03-2015 15:19

Al vanaf de U16 was hij steevast basisspeler bij de Rode Duivels, maar bij de grote jongens is hij nooit geraakt. Nill De Pauw werd vaak gezien als een toptalent in de aanval bij Lokeren, maar zijn zwakke afwerking houdt hem voorlopig weg bij een topclub. Toch is de Congolese Belg nog ambitieus voor dit seizoen: hij wil nog minstens vijf doelpunten maken in de play-offs, nochtans in het slechtste geval maar zes wedstrijden.

Nill De Pauw heeft in 172 wedstrijden bij Lokeren 28 doelpunten gemaakt, maar het hadden er veel meer kunnen zijn. De 25-jarige aanvaller staat namelijk bekend om zijn onbegrijpelijke missers, een probleem dat hij zelf ook onderkent. Het neemt niet weg dat hij hoopt op beterschap: meer nog, hij wil dit seizoen nog aan tien doelpunten geraken. Nu heeft hij er nog maar vijf.

In Het Laatste Nieuws heeft hij het over zijn misschien wel onbereikbare doel: "Ik ben gematigd tevreden over mijn seizoen. Mijn statistieken zijn niet slecht, maar ze kunnen nog altijd beter. Ik zal deze campagne pas echt als geslaagd beschouwen als ik aan het einde van de rit aan minstens tien doelpunten ben geraakt. Dat is elk jaar het persoonlijk doel dat ik me opleg." Helaas voor De Pauw is het wel een doel dat hij nog nooit heeft bereikt: zijn voorlopige record in amper zeven doelpunten.