Ryan Donk scoort heerlijke lob, maar krijgt heel Turkije op z'n dak
Nederlander stoot zich nog eens aan dezelfde steen

13-03-2015 23:04

Ryan Donk heeft zich weer van zijn meest controversiële kant laten zien. De Nederlandse verdediger, die in het verleden voor Club Brugge uitkwam, scoorde in Turkije na een fair play-actie van de tegenstander.

Donk speelde met zijn Kasimpasa een zespunter in de middenmoot op bezoek bij Konyaspor. Na negentien minuten zette de verdediger de uitploeg op voorhand met een knappe goal. Hij zag zijn lob vanop dertig meter over doelman Tarakci binnenzeilen. Enige probleem? De spelers van  Konyaspor waren al gestopt met voetballen omdat Donks ploegmaat Ryan Babel geveld was.

De impulsieve verdediger wenst graag voor de Turkse nationale ploeg uit te komen, maar moet dan wel dringend stoppen zulke stoten uit te halen. Vorig seizoen verhinderde Donk Besiktas-spits Hugo Almeida het scoren door met een tweede bal de wedstrijdbal uit zijn voeten te gooien op het moment dat die laatste vrij kon aanleggen.

Shota Arveladze, de trainer van Donk, kon de woede van Konyaspor trouwens begrijpen, en droeg zijn spelers op de thuisploeg een vrijgeleide te geven naar de 1-1. Voor rust nog zette Konyaspor ook de 2-1-eindstand op het bord.