Trainer onthult: Genk had gekund. Maar bepaalde mensen hebben dat verhinderd
Frank Vercauteren zit voorlopig nog goed in het Russische Samara

Trainer onthult: "Genk had gekund. Maar bepaalde mensen hebben dat verhinderd"

13-03-2015 21:50

Ook Frank Vercauteren heeft met Kryliya Sovetov Samara de Russische competitie hervat. De tweedeklasser wil eind mei minstens de huidige vierde plaats vastgehouden hebben. In dat geval maakt het kans op promotie.

Samen met Jeroen Simaeys maakt Vercauteren elke twee weken een weinig benijdenswaardige verplaatsing naar het Russische hinterland. De trainer heeft echter het doel voor ogen om vol te houden. "Voorlopig biedt Samara mij een mooi project. Er komt een nieuw stadion en ik kijk er naar uit om tegen topteams zoals Zenit en CSKA Moskou te spelen als we zouden promoveren." Samara telt op dertien speeldagen van het einde vier punten achterstand op de tweede plaats, die een rechtstreekse promotie oplevert. Met vijf punten voorsprong op de nummer vijf heeft het wel een nuttige buffer voor de play-off-plaatsen.

Begin vorig seizoen werd zijn naam genoemd bij Racing Genk, en in januari ook bij Moeskroen-Peruwelz. "Genk had gekund. Maar bepaalde mensen hebben dat verhinderd. Moeskroen, dat is eerder een utopie. Zelf droom ik er wel van om ooit te coachen in Engeland, Frankrijk of Duitsland, maar dat wil elke trainer en de wachtlijst is lang."