De Tien: jongste doelpuntenmakers van dit Champions League-seizoen

De Tien: jongste doelpuntenmakers van dit Champions League-seizoen

12-03-2015 10:10

Leroy Sané, slechts negentien jaar oud, wist in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid de gelijkmaker achter zijn naam te zetten. Wat zijn tot nu toe de jongste doelpuntenmakers uit dit Champions League-seizoen? Achter elke naam staat de aangegeven leeftijd ten tijde van het doelpunt.

10. Dennis Praet (twintig jaar en vier maanden oud)
Het doelpunt van Anderlecht-talent Dennis Praet tegen Galatasaray werd in september uitgeroepen tot mooiste clubdoelpunt van die maand. Via de binnenkant van de paal trof de Belg doel. 

9. Chancel Mbemba (twintig jaar en drie maanden oud)
Praet scoorde al uit tegen Galatasaray en in de return was het de beurt aan Anderlecht-verdediger Chancel Mbemba. Mbemba scoorde maar liefst twee keer, waarvan een keer op aangeven van Praet.

8. Aleksandar Mitrovic (twintig jaar en één maand oud)
De spelers van Anderlecht lijken er patent op te hebben om op jonge leeftijd te scoren in de Champions League. Aleksandar Mitrovic, spits bij de Belgische club, kopte de gelijkmaker binnen, nadat Arsenal met 3-0 voor stond.

7. Lucas Andersen (twintig jaar en zeventien dagen oud)
Lucas Andersen wist in de groepsfase een belangrijk uitdoelpunt te maken in het treffen met APOEL Nicosia. De Deen scoorde de openingstreffer nadat Lasse Schöne met zijn inzet nog stuitte op doelman Urko Pardo. De wedstrijd eindigde in 1-1.

6. Anwar El Ghazi (negentien jaar en vijf maanden oud)
Anwar El Ghazi bracht Ajax weer tot leven in de uitwedstrijd tegen FC Barcelona. De Catalanen stonden lange tijd met 2-0 voor, tot El Ghazi vlak voor het einde de aansluitingstreffer kon binnenschieten. Barça won uiteindelijk met 3-1.

5. Sandro Ramirez (negentien jaar en drie maanden oud)
Sandro Ramirez deed Ajax de das om in de wedstrijd tegen FC Barcelona. De jongeling maakte de beslissende derde treffer voor de Catalanen, nadat El Ghazi nog de aansluitingstreffer had gemaakt.

4. Max Meyer (negentien jaar en twee maanden oud)
De jongste matchwinner dit Champions League-seizoen komt op naam van Max Meyer, spelend bij Schalke 04. In de wedstrijd tegen NK Maribor profiteerde de Duitser slim van het slecht wegwerken van Maribor-goalie Jasmin Handanovic. Deze treffer zorgde er bovendien voor dat Schalke zich wist te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. 

3. Leroy Sané  (negentien jaar en één maand oud)
Een doelpunt maken tegen Real Madrid in Estadio Santiago Bernabéu: de jonge Leroy Sané had zich haast geen mooier doelpunt kunnen wensen. Schalke 04 won met 3-4 en Sané zorgde met een fijne krul voor de derde treffer van de Duitsers.

2. Luka Zahovic (achttien jaar en tien maanden oud)
NK Maribor ontsnapte dankzij een rake kopbal van Luka Zahovic aan een nederlaag tegen Sporting Portugal (1-1). Maribor eindigde uiteindelijk als laatste in de poule verder bestaande uit Chelsea en Schalke 04. 

1. Breel Embolo (zeventien jaar en acht maanden oud)
Breel Embolo is de jongste doelpuntenmaker van dit Champions League-seizoen. In de wedstrijd tussen FC Basel en Ludogorets Razgrad (4-0), nam de spits de openingstreffer voor zijn rekening.